Wat tips voor HSP met beide benen op de grond! <3
No nonsense tips:

Zie HSP niet als ziekte maar als een toevoeging in je leven want je kan er zoveel positieve dingen uithalen voor jezelf..Geef hier enkele voorbeelden hoe je dingen aan kan pakken als je ergens last van hebt. Natuurlijk kan je het ook gebruiken wat je voelt omdat je zo door het masker van een andere persoon heen kijkt....Je weet gelijk of iemand eerlijk is of niet, het eerste wat binnenkomt is het antwoord...... niet verder zelf invullen. Luister naar je intuitie!

Begin de dag met het wakker worden, wie ben ik vandaag en waar heb ik last van..... dit ben jij... word bewust van wie je zelf bent.

Je zit op een feestje en er komt iemand naast je zitten en opeens voel jij je niet goed lichamelijk of emotioneel terwijl je de sec. ervoor nog nergens last van had. Wat kan je dan doen?
Ergens anders gaan zitten

Benoemen naar de ander wat je voelt, op deze manier kan je het los laten omdat het niet van jou is. Gaat dat niet dan bedenk je dat het niet van jou is en stuur je het weg uit je aura en gedachten. Gewoon weg ermee!

Heb je er de hele dag last van dan kan je onder de douche eventueel met bv douchegel met eucalyptus dit zuivert je aura van energie van anderen.

Neem een kauwgum of pepermuntje in je mond, de geur van pepermunt zuivert je aura. Ook heel fijn om je te kunnen focussen omdat je hoofd helder word. Dus ook bij studie aan te raden.

Soms kan je het niet benoemen omdat een ander er niet voor open staat of dat het een vreemde is dan ga je naar toillet en was jij je handen zodat jou energie weer zuivert. Je kan in gedachten nemen alles wat niet van mij is WEG ERMEE!

Een pijn van een ander die je voelt kan je met je handen weg wrijven naar beneden toe naar de grond of als het boven het middel zit via je handen. In je handen of voeten of hoofd zitten openingen in de chakra`s om af te voeren.

Zet beide voeten op de grond om af te voeren als je ergens last van hebt.

Als je frustratie of andere negativiteit voelt stel jezelf de vraag is dat van mij of van de ander................ Vaak kan het zo zijn dat je ongemerkt emoties van anderen oppakt. Laat het bij de ander!

Zo zijn er nog heel veel andere tips maar deze zijn makkelijk toe te passen voor iedereen die last heeft van energie van anderen.
 
Tekst Marion Mooren